Kaikkien aikojen kesä

Kesä on Suomessa vilkasta aikaa, kun yhteisöt ja tapahtumajärjestäjät pyrkivät ottamaan hyödyn irti lyhyestä valoisasta ja lämpöisestä ajanjaksosta. Tästä kesästä tulee todennäköisesti tavallistakin vilkkaampi, kun säännöllistä jokavuotista tapahtumatarjontaa täydentävät maan itsenäisyyden satavuotisjuhlan tiimoilta järjestettävät kekkerit ja kokoontumiset.

Suomalaisen matkailuelinkeinon kannalta on myönteistä lisäksi venäläisten matkailijoiden paluu maahamme parin hiljaisemman vuoden jälkeen. Kuin pisteenä i:n päälle on Suomen toistaiseksi hyvä maine turvallisena matkailumaana, kun monessa muussa maassa terrorin uhka on suuri.

Olemme koonneet jälleen Valitut Menot -palstallemme laajan joukon erilaisia tapahtumia. Mukana on niin musiikki- ja näyttämötapahtumia iskelmästä ja rockista klassiseen musiikkiin ja balettiin. On messutapahtumia, liikuntatempauksia ja myös hengellisiä kokoontumisia. Näiden lisäksi on olemassa lukuisa joukko pienempiä, paikallisia tapahtumia. Suomesta ei siis tarvitse kesälomakaudella suunnata ulkomaille, jos haluaa mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa.

Yksi mikä säilyy ennallaan, on sään arvaamattomuus. Mutta se on tosiseikka, jonka kanssa tapahtumajärjestäjät ovat tottuneet elämään. Voimme vaan toivoa, että lämpötilakeskiarvot toteutuisivat ja viileätä kevättä seuraisi suotuisa kesäsää.

Aurinkoista kesää!

Ilkka Virtanen
päätoimittaja