Designin vuosi elävöittää Etelä-Suomea

Meidän Suomen alueellinen teemasarja on edennyt tässä numerossa Etelä-Suomeen. Etelä-Suomi onkin ajankohtainen nyt, kun designpääkaupunkivuosi elävöittää Helsinkiä ja sen ympäristöä.

Teemavuoden tapahtumia on Helsingissä, Espoossa, Kauniaisissa , Vantaalla ja Lahdessa ollut pitkin vuotta, ja osa niistä jatkuu vuoden loppuun. Yksi paljon julkisuutta saanut tapahtuma oli Kampin hiljentymiskappelin avautuminen Helsingin hermokeskuksessa Kampissa kesällä.

Kuten nimestäkin voi päätellä, teemavuoden tapahtumat puhuttelevat parhaiten kulttuuri- ja taideihmisiä, mutta mukana on mielenkiintoista koettavaa myös vaikkapa automiehille, kuten Espoon modernin taiteen museon näyttely BMW Art Cars, jossa bemareista on tehty liikkuvia, värikkäitä veistoksia. Autoja voi ihastella syyskuun alusta lokakuun loppuun.

Mielenkiintoiselta kuulostaa myös vuoden loppuun auki oleva kulttuurisauna, joka on urbaani yleinen sauna Helsingin Hakaniemenrannassa. Kulttuurikulinaristin kannattaa vierailla Helsingin Tukkutorilla, jonne nousee ruokapaikkoja ja kulttuuritapahtumia.

Mielenkiintoinen kurkistus designin historiaan avautuu Vantaalla, jossa kaupunki esittelee upean Håkansbölen jugendkartanon entisöintihanketta.

Lisää tietoa syksyn tapahtumista ja tekemisistä niin eteläisessä kuin pohjoisemmassakin Suomessa löydät tästä lehdestä. Antoisia lukuhetkiä!

Ilkka Virtanen
päätoimittaja